Premašen godišnji plan proizvodnje

Bez autora
Oct 08 2010

Hidroelektrane na Trebišnjici (HET) početkom mjeseca bilježe rekordnu proizvodnju električne energije, a godišnji plan već je premašen. Najuspješniji je Hidroenergetski objekat Trebinje 1 koji je do sada proizveo 606,74 gigavat-časova električne energije, što predstavlja 193,5 odsto plana. U odnosu na planiranu proizvodnju, za Trebinje 1 ova godina biće rekordna. Dosadašnji rekord od 606 gigavat-časova zabilježen je 1978. godine. Ukupna dosadašnja proizvodnja u cjelokupnom sistemu Hidroelektrana na Trebišnjici ispunjena je sa 151,26 odsto plana, što je pokazatelj koji nagovještava izuzetno uspješnu godinu. Ovim rezultatima pogodovala je izuzetno povoljna hidrološka situacija početkom godine, kao i odlična pogonska spremnost hidroelektrana u sistemu HET-a.

Premašen godišnji plan proizvodnjeHidroelektrane na Trebišnjici (HET) početkom mjeseca bilježe rekordnu proizvodnju električne energije, a godišnji plan već je premašen.

Najuspješniji je Hidroenergetski objekat Trebinje 1 koji je do sada proizveo 606,74 gigavat-časova električne energije, što predstavlja 193,5 odsto plana.

- U odnosu na planiranu proizvodnju, za Trebinje 1 ova godina biće rekordna - kažu u Hidroelektranama na Trebišnjici.

Dodaju da je dosadašnji rekord od 606 gigavat-časova zabilježen 1978. godine.

- Ukupna dosadašnja proizvodnja u cjelokupnom sistemu Hidroelektrana na Trebišnjici ispunjena je sa 151,26 odsto plana, što je pokazatelj koji nagovještava izuzetno uspješnu godinu - rekli su u HET-u.

Ističu da je ovim rezultatima pogodovala izuzetno povoljna hidrološka situacija početkom godine, kao i odlična pogonska spremnost hidroelektrana u sistemu HET-a.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik